lördag 31 juli 2010

Sök och tävling

Tänk vad tiden går snabbt, nu är det lördag igen och jag har jobbat en hel vecka. Fast det känns som det är längre sedan jag hade semester. Som vanligt på lördagar så sticker jag och Enzo ut i skogen och tränar sök med vår träningsgrupp. Vädret var ju inte så bra igår och idag såg det grått ut till en början med. Men det blev bättre och bättre ju mer dagen gick och det blev inget regn. Men i skogen var det blött efter allt regnande igår. Men det brydde inte vi oss om utan vi körde vårt sök i alla fall och det är tur att man har med sig presenning att ligga på, annars hade man nog varit dyngsur.

Enzo var jätteduktig idag precis som alla de andra hundarna. Vi tränar fortfarande på att han ska tycka det är skoj att springa ut till figuranterna och gärna bli där en stund för att sedan komma tillbaka till mig. Han sticker gärna tillbaka till mig lite snabbt men det löste en av figuranterna med att ge han en och en korvbit och träna lite ligg och sitt där ute i skogen :-) 

Lite senare på eftermiddagen när jag hade hunnit vara hemma och fixa till mig stack jag ner till Brukshundklubben, för där var agilitytävling och lydnadstävling och jag visste de behövde lite hjälp med lite av varje, så jag tänkte jag kunde hjälpa till.

Det var fullsmockat med bilar och husvagnar när jag kom dit
Agilityplanen med en del av alla tält som stod utsatta

Här pågår det lydnadtävling
Där var massor av duktiga hundar och förare. Det är så skoj att titta på alla fina hundar och se hur duktiga dom är. Det var första gången jag tittade på en lydnadstävling, inte lika fartfyllt som agility men ändå väldigt kul att titta på. Men jag åkte inte ner bara för att titta utan hjälpa till. Jag hamnade i köket och ställde mig i luckan och sålde lite kaffe, mackor och annat gått. Jag är ju van vid att sälja så jag kände att jag passade in där :-) Jag hjälpte till med lite annat smått och gått.

Hade lovat Tim att vi skulle käka pizza idag och det blev det. Fast det blev rätt sent. Så nu är jag mätt och belåten och sitter i soffan och bloggar lite. Hoppas ni har haft en bra dag, kram

torsdag 29 juli 2010

Dax för torsdagträning

Så var det torsdag och det innebär sommarträning på brukshundklubben. Vädret har varit lite osäkert hela dagen och det har varit väldigt grått och trist och kommit lite regn. Men detta skulle inte stoppa mig och Enzo från att åka och träna. Jag tog på mig en jacka om i fall att det skulle komma en skur. Det dök upp rätt många med tanke på vädret och att det är Marinfestivalen nere i Halmstad. Idag valde jag  att testa på tävlingslydnad. Vi var 9 hundar som valde det och det var en härlig blandning av raser och åldrar. Det blev kontaktövningar, inkallning förbi alla andra hundar och följsamhet. Vi testade även platsliggande och hopp över hinder. Och det gick superbra. Enzo är så intresserad av vad vi gör och vill verkligen göra allt. Han kanske inte går perfekt sidan om mig men han vill och kontakten mellan oss känns som den bara blir bättre och bättre. Hoppa över hindret var inga problem heller, Enzo var minst av de hundarna som skulle hoppa men jag sa till dom att det var ok att den var lite hög och det klarade han utan några problem :-) Tänk att hundar kan vara så oliks som mina två är. Tyson tycker inget sånt är speciellt roligt men kan köra lydnad mest om man mutar han med mat medans Enzo tycker det är skoj och ser godiset som ett plus.

Som jag sa var det ju grått och trist och det kom lite stänk medans vi tränade men när vi var klara och stod under tak och tog en fika då började det ösa ner, ibland ska man ha tur.

Mina små gubbar :-)

Hoppas ni  har haft bättre väder än vad vi har haft, kram

onsdag 28 juli 2010

Ledig dag

Bara 2 dagar behövde jag jobba innan jag fick lite ledigt igen :-) fast min sköna sovmorgon försvann för de körde med en maskin som väckte alla människor som försökte sova. Det är konstigt att de måste hålla på med sånt så tidigt när folk har semester :-( Något mer positivt är att vädret har varit toppen idag. Riktigt varmt och skönt. Tog smårundor under dagen för att spara oss för en lite längre på kvällen när vädret var svalare. Som vanligt när det är varmt så blir vovvarna lite slöare och efter frukosten så somna bägge två och sov en bra stund.

Först låg Tyson i mitt knä och sov, kanske inte den mest bekväma ställningen
Sen gick han och lade sig i sin bädd, sover gott gör han lilla gubben
Vi gick ut på loftgången och satte oss när frukosten var avklarad och killarna fick vars en tugg att sysselsätta sig med.
Nu på kvällen har vi tagit en långpromenad med Monica och Molle. Vi gick rakt in i en myggsvärm och jäklar vad det stack. Man får se var man går och inte gå och snacka :-)

Hoppas ni alla har haft en härlig dag, kram

tisdag 27 juli 2010

Till stranden

Efter att jag hade jobbat och jag hade fixat till en god pasta sallad, kände vi för att köra ner till stranden. Tim hängde med och han hade sin tjej med oxå. Trodde där skulle vara fullt med folk på stranden för vädret har ju varit bra idag men det var rätt folktomt. Det gjorde ju inte oss något för då är det mindre risk att hundarna sticker fram till någon annan. För att vara på den säkra sidan fick Tyson ha långlina på sig. Fast det hade vi inte behövt för han höll sig i närheten hela tiden.

På väg ner till stranden. Tyson tycker jag ska sätta lite fart
Enzo är ute och leker med Tim. Vet inte om det är Enzo eller Tim som har roligast.
Bra med motion :-)
Tyson står och spanar på dom men ville inte gå i vattnet.
Fast med lite gotte gick det att få i honom en liten bit.
Tyson hittade roligare sysselsättningar än att bada
Tyson bara älskar att rulla sig i sanden, helst om han är lite blöt.
Så här fin blir man när man är klar :-)
Sen började han gräva lite gropar för det är oxå jätteroligt :-) Enzo tyckte nog han var lite knäpp...
Nu är både jag och hundarna rätt trötta och orkar inte göra mycket mer än att läsa era bloggar. Hoppas ni har haft en härlig dag, kram

måndag 26 juli 2010

Första dagen på jobb

Så var det då dax att gå upp klockan 5 igen efter 3 veckors sovmorgon. Det kändes lite tungt men gick bra, kom upp snabbare än jag brukar göra, säkert bara för jag var rädd att somna om igen. Hundarna sov inne hos Tim och det kändes riktigt tomt både igår kväll och nu på morgonen. Men det är onödigt att de ska upp så tidigt när Tim är hemma.

Det gick bra på jobb fast jag känner mig lite mör, för som alla andra måndagar är det fullt av varor som ska plockas upp och så är det min långa dag, ända till halv 6. Men dagen gick snabbt och man hade ju massa härliga semesterminnen att gå och
tänka på :-)

När jag kom hem ville jag hitta på lite för hundarna. Så jag tog fram den del av kvällmaten och la i aktiveringsleksaken och så fick de själv leta upp den. Delade upp det på några gånger och så fick de ta varannan gång. Bra att lära sig sitta och vänta på sin tur. Resten av maten slängde jag ut i mitt sovrum och i hallen och så fick de hitta alla bitarna. Inga problem med mina matglada hundar. Nu busar de lite i hallen och vi ska snart gå in och sätta oss i soffan och mysa lite. Jag hoppas ni har haft en härlig måndag, kram

lördag 24 juli 2010

Sök

Idag var det äntligen dax för lite sök igen. Jag hade en paus förra lördagen så idag var vi extra taggade. Tyson fick stanna hemma hos Tim. Vovvarna behöver tränas på att vara isär och inte alltid ha varandras sällskap. Det märktes att de har varit tillsammans mycket sista tiden när jag har haft semester, Enzo satt och skällde och gnällde i bilen nästan hela tiden när vi körde sök.

Vi var bara 3 stycken som dök upp idag, det är ju semestertider och många är bortresta eller har annat att göra. Men det gick bra ändå. Enzo blev andra hunden ut och vi tränade på att han skulle vilja bli ute hos figuranten och tycka det var roligt. Det gick bra, han hoppade som en kanin :-) och tyckte det var jätteroligt. Han var nästan för taggad idag, full rulle hela tiden.

Det gick bra för dom andra två hundarna oxå. Blev mycket spring för oss i och med att vi bara var 2 figuranter. Detta kan man ligga och titta på när man ligger och väntar på att hunden ska hitta en :-)
Eller så kan man ligga och titta upp i trädkronorna, det är rätt höga träd i skogen :-)
Vädret var riktigt svalt idag och solen vill inte komma fram. Fast man blir ju varm i alla fall när man springer runt i skogen. Hoppas ni alla får en härlig lördag, kram

fredag 23 juli 2010

Lite besök

Igår gick hela dagen åt att besöka lite folk. Först körde vi ner till mina föräldrar och åt världens godast middag!! Sjömansbiff... så jäkla gott, den står alltid på både min och Tims önskelista över middagar när vi kommer dit.

Vovvarna vill ha lite gurka av min mamma...
Hade med mig min dator och visade bilder på vad vovvarna har hittat på i sommar. Efter vi hade varit där så körde vi till min kompis Mariette, hon med 2 Jack russels. Kul att bara trilla in om en stund och sitta och snacka. Vovvarna busade direkt med varandra.

Här har vi Max med Tyson och Enzo
Och här är det Felix med mina killar
Rasmus, Mariettes son hade en kompis där och de hade oxå en hund som heter Enzo. De hämtade honom, det var en liten blandras i storlek mellan Enzo och Tyson. Tyson gilla inte nykomlingen, men det kan bero på att han hade koppel och drog väldigt. Hade nog gått bättre om alla var lösa. Enzo däremot gillade nykomlingen, ja lite för mycket kanske. Han försökte att "bestiga" den andre Enzo hela tiden... Nya Enzo var kastrerad, så det berodde nog på det.

Idag är det fredag och nu är det bara 3 dagar kvar av min semester, var har den tagit vägen??? Jag har tack och lov 5 dagar att ta längre fram, kan vara skönt att vara lite ledig i höst/vinter oxå. Hoppas ni har haft det bra, kram

onsdag 21 juli 2010

Lite bloggsemester :-)

ja det hade vi igår :-) Det är inte bara hundarna som är helt slöa utan jag orkar inte göra speciellt mycket. Och ändå är det ju inte så farligt varmt ute. Idag är det "bara" 24 grader fast då är inte solen framme... Det hände inte så mycket igår. Vi tog våra vanliga promenader och sen satt vi ute på loftgången och latade oss. Ja, eller hundarna lata sig och jag satt med datorn och spelade spel :-) När jag tröttnade på det så gick vi ner och hälsade på grannen Monica och Molle och satt där och snackade bort några timmar. Vi tänkte sitta ute först med det var så varmt i solen att vi gick in och satte oss istället. Lite skönare med hennes fläkt. Idag händer det nog inte så mycket heller, vi får se.

Tyson fortsätter att bäda in sig i handduken :-)
Enzo tycker det är skönt att ligga ute i skuggan...
Men det är rätt skönt att ligga och sova på köksgolvet tillsammans med sin kompis :-)
Hoppas ni har haft det bra, kram

måndag 19 juli 2010

Lite agilityträning

Vilket härlig väder det var ute nu när jag tog kvällspromenaden. Fast idag har det inte varit varmt alls och molnigt hela dagen. Det konstiga är att man blev besviken när inte solen kom fram... Jag tog med mig hundarna och körde ner till Brukshundklubben för att träna lite agility. Tyson fick följa med idag för jag tänkte att jag skulle kolla om ifall han kanske hade ändrat sig angående agility :-)

Killarna sitter och väntar på att vi ska sätta igång.
Här har vi lite av hinderna.
Med Enzo gick det bra, nästan för mycket fart. Testade lite olika kombinationer. Vi har väldigt mycket att träna på och det ska bli så roligt att börja kursen till hösten. Tyson däremot gick det ingen vidare med. Testade att han skulle hoppa över ett hinder, sänkte det jättemycket men han ville inte ändå. Och han kan hoppa upp i soffan här hemma så hoppa kan han. Till slut fick jag han att hoppa några gånger men då hade vi oturen att pinnen trillade ner på honom och sen ville han inte alls hoppa. Så nu vet jag med säkerhet att agility det får Enzo hålla sig till.

Efter vi hade tränat klart körde vi inom Grizzly, jag glömde köpa godis sist vi var där och så tänkte jag passa på att väga hundarna. Enzo vägde 8,75 och Tyson 3,75. Tyson behöver gå ner lite igen, det har varit lite mycket god korv den sista tiden :-) De fick även vars en god tugg, fast det hade inte Tyson behövt men ska den ena ha ska den andre oxå ha...

I väntan på tugg
Bägge var lika snabba fram när jag sa varsågoda...

Hoppas ni har haft en härlig måndag. Jag gick på min sista semestervecka idag och hoppas vi får någon mer dag där vi kan bada. Men jag har varit nöjd än så länge med min semester :-) Hoppas ni har haft en bra måndag, kram

söndag 18 juli 2010

Söndag

Idag var det mycket svalare ute än det har varit på mycket länge. Det var nästan så jag frös när jag gick ut på morgonpromenaden med hundarna, men bara nästan :-) Idag har de fått leka mer med sin leksak. Använde ett nytt godis som jag aldrig har använt innan och då blev det lite konstigt för Tyson, kolla in filmen :-)
Han är allt lustig Tyson, leker lite med godiset och sen äter han i lugn och ro innan han går och tar nästa bit. Så höll han på med alla bitar. Annat var det med Enzo kan jag lova han åt upp allt jättesnabbt. När de hade fått göra det vars en gång satte jag på "benlocket". Men hur Enzo än kämpade med både tassar och tänder fick han inte väck den jäklen. Jag hade faktiskt själv problem att få upp den för den var lite hal. Som tur var fanns där ett hål i den så jag satte ett band som jag tänkte att hundarna kunde lyfta av den med. Tror ni dom fattade det??? Kolla in nästa film och se...
För någon dag sedan fick jag leverans från Foderbilen och den stora lådan som säcken låg i sparade jag och tänkte att hundarna eller katterna kunde gilla att ligga i den.

Vovvarna testade om de fick plats bägge på en gång och det gick bra. Tyson hoppade i den lite senare och lade sig i den.
Även Bella tyckte den var helt ok att ligga och sova i...
Idag har även killarna ägnat lite tid åt att ligga och pussas och rensa varandras tänder :-) Gulliga och lugna ena stunden för att i nästa...
övergå till lite vildare takter :-)
Vi har även varit ute på en härlig långpromenad ihop med Monica och Molle. Jag hoppas ni har haft en härlig söndag, kram

lördag 17 juli 2010

Lugn lördag

Idag har vi tagit det riktigt lugnt. Enzo är tack och lov sig själv igen fast jag har tagit det lugnt med promenader så han riktigit skulle kunna villa upp sig. Det var jättemolnigt i morse men ändå jättevarmt och nu skiner solen igen och har gjort största delen dagen. Tim och jag passade på att åka och handla idag. Han behövde ett nytt headset så han kan spela spel och inte störa mig :-) Vi passade då att gå inom Grizzly som oxå ligger på samma område. Jag köpte en sån där aktiveringsleksak, inte riktigt samma som Molle har för det fanns inte men nästan lika dan.

Man kan använda den på två olika sätt. Bara lägga godis så de snurrar på plattan eller...
ha ett litet lock som de först måste få bort innan de kommer åt godiset.
Enzo testar och det gick bra. Vi började med att lägga godis i alla hål och nästa gång tog vi bara i något av hålen. Det gick lika bra vilket som. Inga problem att lära sig nya saker
Tyson fixade det oxå fast han var konstigt nog mycket lugnare än Enzo, vilket är mycket konstigt när godis är inblandat :-)
Här kämpar Tyson med att få bort benet...
Jag hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag, kram