tisdag 31 augusti 2010

Tvätta fötterna

Tyson tvättade fötterna, ja inte på mig utan på sin gosehöna :-) Han ligger ofta och tvättar sina mjukdjur men igår blev det väldigt gulligt när det var foten som blev tvättad.

Även kycklingen ligger och väntar på att bli tvättad :-)
Efter ett tag blir man lite trött och då går det även bra att använda foten som huvuvdkudde...
Efter jobb tränade jag och Enzo lite på avlämning av hans nya fina rullar. Han får inget godis förrän av lägger den i min hand. Tänkte träna små stunder varje dag och sen lägga på att han ska springa mellan mig och Tim när han är säker på att avlämna den fint.
Hoppas ni får en härlig tisdag. Själv ska jag inventera på jobb så det blir en lång jobbedag även
idag :-(
Kram

söndag 29 augusti 2010

Skogen igen

Idag körde vi ut till skogen igen fast det stod spår på schemat. Jag och Marianne hade bestämt att träffas klockan 12 vid grillplatsen. Därefter körde vi upp till samma plats som vi körde söket igår. Bra plats att även lägga spår på. Solen sken men efter ett tag så började det regna och sen kom solen igen. Verkar vara det vädret man får vänja sig vid numera, blandväder. Jag hade regnjacka med mig och byxorna är vattenavisande så jag blev inte blöt. Har även köpt nya skor som är vattentåliga och de fungerade utmärkt i den blöta skogen, snustorr om fötterna var jag när jag kom hem :-)

Vi lade spåren. Jag hade med en flaska med vatten som jag kokat korv i till Tysons spår. Sprutade med jämna mellanrum och så snusdosa med korv i slutet. Enzo fick ett vanligt personspår med leksak i slutet. Gjrode ett rakt spår som inte var jättelångt för jag vill att han ska fixa spåren och han ska lära sig vad det går ut på. När spåren var lagda tog vi vovvarna på en promenad. Följde en slinga ett stund, jättefin promenadväg. Ska testa den någon dag när jag inte ska göra annat och se var den leder. Sen satte vi oss och tog en fika så spåren fick ligga till sig ordentligt.

Killarna var lite trötta efter promenaden.

Tyson var först ut att gå sitt spår. Filmade han lite när han gick. Det gick mycket bättre med lite korvspad i spåret och han kämpade på bra och hittade slutet. Han är inte så snabb men han gör det ordentligt :-)

Sen var det Enzos tur och han har desto mer fart när han går sitt spår. Det gäller att hänga med för det går verkligen undan :-) Fast han stannade upp lite när vi kom upp för backen och fick leta lite efter var spåret gick. Kan ha att göra med att där inte var så mycket träd och att det hade regnat, så träden skyddade inte spåret mot regnet. Eller så var det något annat gott som störde honom.
Men efter ett tag hittade han rätt och började spåra igen och vips så var han i slutet och hittade sin roliga leksak. Lite god korv blev det i belöning och såklart lite lek med leksaken.
Nu sitter vi och myser i soffan, vovvarna är helt slut och jag likaså. Det tar på krafterna att vara i skogen och få frisk luft :-)

Önskar er en fortsatt bra helg, kram

lördag 28 augusti 2010

Dax för sök

Igår var jag så trött när jag kom hem från jobb att jag varken orkade blogga eller läsa några bloggar. Och idag har jag haft fullt upp så först nu har jag haft tid att sätta mig vid datorn.

Enzo ligger och väntar på sin tur att få söka efter figurant.

Idag var det dax för sök igen med Enzo. Det gick jättebra idag. Han lyckades till och med hitta en figurant fast han sprang helt fel från början. Han använde nosen i luften och sökte av till han fick upp vittringen på var figuranter var och då sprang han rakt fram till honom. Så kul att se att han har förstått den delen av sök och tycker det är så himla roligt att hålla på. Idag lade vi på ett moment på prov. Att ta tillbaka en sak till mig från figuranten. Det ska så småning om vara en sökrulle som han tar med sig från figuranten för att visa mig att han hittat honom. Idag körde vi med leksaker som han brukar tycka om att leka med. Det gick bra från ena figuranten, där tog han med leksaken tillbaka till mig men från den andra så släppte han den efter ca 10 m. Den leksaken han släppte var lite längre än den andre så det hade kanske med det att göra, kanske var jobbigt att springa med den i munnen. Vädret var toppen i morse när vi stack iväg, solen var framme och det blåste inte något. Fast efter ett tag kom det fler och fler moln och helt plötsligt började det regna och idag hade jag inte tagit med några regnkläder. Men det höll inte på så länge så jag överlevde något fuktig på kroppen.

Så här härligt är det när solen är framme

Efter jag kommit hem och lämnat Enzo stack jag och Tim och gjorde lite ärende i olika affärer. Bland annat köpte jag en gul vattenslang som jag klippte upp i små, ca 10-15 cm bitar för att träna Enzo att lämna av vid söken. Jag lyckades träffa på 2 gammla arbetskamrater när vi var inne i de olika affärerna så det tog lite längre tid än jag beräknat :-) men det var skoj att träffa på dom igen och stå och snacka bort lite tid, fast Tim tyckte nog inte det var lika roligt. Nu har vi kommit hem, hunnit äta och även vara uppe på gräsplanen och busa med vovvarna lite. Resten av kvällen kommer att bli lugn framför tv och datorn. Har ju en del blogginlägg att läsa :-)

Hoppas ni har haft en bra dag, kram

torsdag 26 augusti 2010

Härlig eftermiddag

Blåsandet hade minskat lite i morse när jag körde till jobb. Och när jag slutade jobba hade det minskat ännu mer, bra att det går åt rätt håll. Till och med solen tittade fram mellan molnen. Tog ut vovvarna på en busrunda upp till fotbollsplanen. Först fick de leta upp lite godis och sen lekte vi lite. Träna avlämning av leksak med Enzo.
Mina fina killar :-)
Kvällsrundan tog vi ihop med Monica och Molle. Vi gick vår vanliga runda och killarna fick springa lösa på joggingslingan.

Blev lite bus när alla var lösa :-)
Lite suddig busbild
Molle ville ha lite gotte!!
Mycket spring i benen har mina hundar
När vi hade gått där ett tag kom vi på att det knappt blåste något alls och att det var riktigt skönt ute, man missar lite när man går och pratar hihi.

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag, kram

onsdag 25 augusti 2010

Hösten är här

Fy vad tråkigt väder vi har. Det är bara 25 augusti och vädret är som om det var höst. Vi har full storm och det regnar från och till. Skulle egentligen ut och lägga spår idag men vi struntade i det på grund av att det blåste så mycket. Marianne sms mig i morse och sa att hon hoppade över och det gjorde hon rätt i för jag kände inte heller för att vara i skogen när det är så blåsigt. Men det kändes verkligen tråkigt att inte vara ute och lägga spår, man vänjer sig snabbt vid att göra saker när man har gjort det varje onsdag i rätt många veckors tid. Det var inte ens roligt att gå promenad men det måste man ju ut och göra, vilket väder det än är. Det var nästan risk för Tyson att han skulle blåsa bort :-)

När vi gick vår eftermiddagspromenad sprang vi på Monica och Molle. Det var trevligt med sällskap och det blev inte lika jobbigt att gå rundan när man gick och snackade. Jag hoppas verkligen att vädret blir bättre till helgen.

Bilden är tagen för precis för ett år sedan. Tänkt vad tiden går snabbt :-)

Hoppas ni har haft en bra dag, kram

tisdag 24 augusti 2010

Nya kurser

Glömde ju berätta i söndags att jag har anmält oss till lite mer kurser. Vi ska i alla fall inte vara sysslolösa när vintern kommer :-) Det blev en eftersök-kurs. Det läggs blodspår och man tränar för att kunna hitta t ex vilt som blivit påkört och sprungit in i skogen. Efter kursen som anordnas som en träningsgrupp ska man kunna göra en test för att få godkännt som eftersökshund. Fast denna test görs på annat ställe, har inte koll på vem som håller i det. Om jag får plats i kursen är det 8 fredagar från 10 september, vi får hålla tummarna. Jag anmälde även oss till en intruduktonskurs i klicker. Skulle vilja träna mer med klicker och har bara fått en snabb intruduktion på en kurs för längesen. Här valde jag en senare kurs så det inte ska bli allt på en gång :-) inte förrän i slutet på oktober kommer denna att sätta igång. Känns skönt att ha lite uppbokat i höst/vinter när vädret är tråkigt och man kanske tappar lusten till att träna.

Tur att man har många härliga bilder att titta på i höst :-)

Annars har det inte hänt så mycket, jobbade hela dagen igår och ska iväg om en liten stund för att köra till klockan 3. Sen är jag ju ledig imorgon, skönt. Vädret var tvärtom igår. Det var fint på förmiddagen och började regna på eftermiddagen och sen höll det på och det har regnat från och till hela natten. Blåser gör det oxå så nu känns det verkligen som om hösten har kommit på riktigt.

Hoppas att ni hade bättre väder och att ni får en bra tisdag, kram

söndag 22 augusti 2010

Söndag

Idag var det inte roligt väder när man vaknade, det öste ner. Jag tittade ut och tänkte att nu minskar nog regnet och jag kan gå ut med vovvarna och när jag nästa sekund tittade ut igen så öste det ner ännu mer. Så det var bara på med stövlar och regnkläder. Nu fick jag testa mitt regnställ som jag köpte på Ge-kås, har inte varit ute i sånt här regn sedan jag köpte det förutom en gång när vi körde sök men då hade man lite skydd av träden. Men det fungerade bra och andades precis som jag ville att det skulle göra :-) Hundarna var rätt blöta när vi kom in men tack och lov tycker dom inte det är så farligt att vara ute när det regnar.

Det har inte hänt något speciellt idag. Passat på att fixa lite inomhus som att tvätta och lite annat. Fast det blev en långpromenad ihop med Monica och Molle. Sms henne på eftermiddagen och undrade när hon skulle gå sin runda och så hängde vi på. Det var mulet men uppehåll när vi började gå och efter en stund sprack himlen upp och det blev strålande solsken och jättevarmt. Det var så att hundarna gick och flåsade, till och med Tyson. Enzo fick gå lös nästan hela rundan. Han är duktig fast ibland glömmer han av att hålla koll på oss och bara går och går, då får man till slut kalla på honom för han inte ska komma för långt bort. Tyson och Molle fick också springa lösa en stund när vi gick på slingan.

Bild tagen förra gången vi var och gick på slingan
Så här trött var Enzo efter promenaden

Hoppas ni har haft en härlig söndag och fått lite sol även ni, kram

lördag 21 augusti 2010

Sök och kräftor

Så var det äntligen lördag igen och tack och lov är jag ledig :-) och som vanligt som alla andra lördagar när jag inte jobbar sticker jag och Enzo ut och tränar sök ihop med ett härligt gäng hundar och människor. Klockan 9 mötes vi som vanligt vid ÖN och sen körde vi vidare till den platsen där vi skulle vara idag. Vi var ett riktigt stort gäng idag, hela 8 ekipage. Vi hade tur med vädret, det kändes som det var regn i luften men det kom inget, inte så skoj att ränna rundor i skogen om det ösregnar :-) Det gick jättebra för Enzo idag oxå. Han har verkligen fått upp intresset för figuranterna och kommer ändå glatt tillbaka till mig. Kör med synlig figurant men han lyckades hitta en som han inte såg med hjälp av doften i luften, jätteduktigt. Ska börja träna han lite smått här hemma att lämna över en leksak och sen så småningom när han är redo ska han få den av figuranten för att lämna över till mig. Det gick jättebra för alla andra hundar oxå, jättekul att det går så bra för alla fast vi är på så olika nivåer. Efter alla hade kört sitt var det dax för den obligatoriska fikan :-)

När jag kom hem satte jag mer ner och tog det lugnt en stund sen var det dax för att fixa till sig igen. Sen tog jag vovvarna och Tim och vi körde ner till mina föräldrar för att käka lite kräftor, mums... Vi kokar alltid upp ny lag och lägger kräftorna i, de blir så mycket godare.
Nu har vi precis kommit hem och jag är fortfarande jättemätt. Nu ska jag läsa era bloggar och sen ska jag kolla lite på tv om där nu är något att titta på. Hoppas ni har haft en härlig lördag, kram

torsdag 19 augusti 2010

Bus med tjejen

När jag kom hem från jobb och skulle ta ut vovvarna träffade vi på Agnes, Tyson tjej :-) Så vi tog följe och gick upp till fotbollsplanen så de skulle kunna springa lite löst. Enzo fick gå lös hela vägen dit. Han är så duktig och lyssnar jättebra fast ibland går han lite långt i förväg. Där var en hund i en trädgård som skällde på vovvarna men ingen av våra skällde och Enzo brydde sig inte utan gick bara vidare.

Där var mycket gott i gräset, gissar på att det är daggmaskar för det brukar Tyson tycka om att äta, blää
Enzo och Agnes tyckte oxå det luktade gott
Söte Agnes :-)
Mums så gott det var med daggmask :-)
Hela gänget samlat på en bild

Dagen började inte så bra men efter jag hade slutat vid 1 så kom solen fram och har varit framme hela eftermiddagen, härligt.

Hoppas ni har haft en bra dag, kram

onsdag 18 augusti 2010

Spår

Vilken härlig dag att vakna upp till. Solen tittade fram och det var lite lagom varmt ute. Och på detta så är jag ledig :-)  Kan inget annat än att tacka för detta...

Idag är det onsdag och då är det spårdag. Så klockan 11 möte jag Marianne och Kenzo vid ÖN. Hon hade redan lagt ut ett spår till Kenzo, han skulle få ett blodspår idag. Det har jag aldrig testat men det kommer jag nog att göra någon gång i framtiden. Ska testa att göra ett spår av korvspad till Tyson nästa gång så kanske han tycker det är lite roligare, för han älskar ju korv :-)

När jag hade lagt mina spår så gick vi en runda med vovvarna och sen satte vi oss ner och tog en fika så att hundarna skulle få vila sig lite innan vi gick spåren. Då Tyson nästan alltid sitter och ylar när jag och Enzo går spåret så gick Marianne med Kenzo sitt spår och under tiden satt jag och latade mig. Sen höll hon Tyson sällskap när jag gick med Enzo. Men först gick jag spåret med Tyson.

Gick bra idag, han hittade spåret och gick bra mot målet.
Här hittar han snusdosan med korv i
Här har Enzo hittat sin leksak i slutet. Han gick på så fort i spåret idag att jag inte hann med och så råkade jag tappa spårlinan :-) men han lyckades bra. Först visste han inte riktigt vad han skulle göra men jag visade med handen och sa spår och efter ett tag fattade han galoppen.
Vovvarna var riktigt trötta efter spåret och somnade i bilden bägge två. I eftermiddag har vi bara tagit det lugnt.

Hoppas ni oxå har fått lite sol idag, kram

tisdag 17 augusti 2010

Långpromenad

I morse var jag riktigt trött och det var riktigt jobbigt att gå upp. Tur att man är ledig imorgon, ska ta en riktigt lång och skön sovmorgon. Vädret som är ute gör ju inte någon piggare, grått och trist och regn nästan hela dagen.
Satt och blev ännu tröttare när jag kommit hem från jobb. Läste lite bloggar och kolla på facebook och då såg jag att grannen Monica var online. Frågade henne när hon hade tänkt gå ut med Molle. Vi bestämde träff där ute. Regnet hängde i luften hela tiden men det kom bara någon liten droppe. Det var skönt att gå en långpromenad så man piggnade till och fick prata av sig lite :-) och hundarna fick springa av sig, i alla fall Enzo för han hade väldigt mycket energi idag. Till och med Tyson var riktigt sprallig idag
Molle däremot hade inte så mycket spring i benen utan lunkade lite sakta efter oss andra :-)
Jag hoppas ni har haft en bra dag och inte regnat bort, kram

måndag 16 augusti 2010

Tyson dödade hönan

Nä det är inte så allvarligt som det låter :-) Tyson har en mjukishöna som han brukar ligga och tvätta och mysa med och idag när jag satt och käkade kvällsmat så såg jag massa vitt på golvet, då hade den lilla busen dragit ut stoppningen från näbben. Han har alltid dragit ut stoppningen från mjukisar ända sedan han var liten.
Här sitter han med sitt offer
Enzo är oxå rolig, tyckte nog jag var lite tråkig när jag satt vid köksbordet för helt plötsligt hoppade han upp på köksstolen framför mig och satt där och tittade på mig :-)

Jag överlevde jobbehelgen men jag fruktansvärt trött igår kväll när jag kom hem. Bara satt i soffan och orkade inte göra något. Men nu har jag 2 lediga helger framför mig :-)

Det är otroligt klibbigt ute, tror det kommer att åska snart. Det har regnat största delen av dagen så då gör det ju inget att man jobbar hela dagen. Tur det är onsdag snart så jag kan vila mig lite....

Hoppas ni har haft en riktigt bra helg och en härlig måndag, kram

lördag 14 augusti 2010

Jobbehelg

Jaha så var det dax att jobba helg igen. Har ju haft turen att vara ledig länge från helgerna, då jag såg till att ta semester innan. Men nu slipper jag inte undan längre. Nää så farligt är det inte, man får gjort massa saker som man aldrig hinner på vardagaran och som jag normalt inte gör och så tjänar man ju pengar oxå :-)

Vovvarna och Tim får hålla varandra sällskap hela helgen och så kommer jag hem vid kvart i 9 och hälsar på någon timme innan jag går och lägger mig. Som ni förstår blir det inte mycket hundaktiviteter från min sida. Men det får vi ta igen en annan helg.

Jag hoppas ni får en härlig helg. Vädret ser ut att kunna bli bra, lite molnigt fortfarande men relativt varmt, 17 grader. När man jobbar brukar ju vädret vara toppen, så jag får väl hålla tummarna så alla andra får en riktig sommarhelg :-)


Kram