onsdag 1 december 2010

Solen tittar fram!!

Hej hopp, här har det varit tyst en tid. Har inte orkat blogga och knappt ens sätta på datorn. Det var rätt skönt att ha lite datorsemester :-) Det är säkert vädret som påverkar en mer än man tror. Vintern har tagit sitt grepp om oss och det är ruskigt kallt. Men idag tittar solen fram på oss och vips så kände man sig mycket piggare. Fast det är fortfarande väldigt kallt och Tyson tycker inte det är så kul för han fryser otroligt mycket fast han har täcke på sig. Enzo däremot stormtrivs i snön. Rätt roligt att ha 2 hundar som är så olika i sättet.

Här har inte hänt så mycket sedan sist. Tycker det är för kallt för att träna och halkrisken är för stor, vill inte skade mina små vovvar, så vi lägger uteträning på hyllan tills det blir barmark igen och lite varmare. Får köra lite inomhus övningar fast idag tar vi en mysdag. Har så mycket jag måste fixa med som jag inte hann med i helgen för jag jobbade. Tyson mår inte så bra idag heller så han får bara ta det lugnt, har bäddat ner honom ordentligt med en handduk så han inte fryser. Vet inte om han har fått i sig något eller bara är lite krasslig, vi får se framåt dagen om det blir bättre.

Igår var vi och fick lite introduktion på hur man masserar en hund. Var Halmstadbrukshundklubb hundungdom som annordnade det. Var jätteintressant. Hon gick igenom hur hundens anatomi är uppbyggd och olika sätt man kan massera hunden på. Men även när man inte ska göra det, tex om hunden är sjuk eller inför en tävling. Så det kommer att bli lite massage här när bägge vovvarna mår bra. Hon skulle nog ha fler kurser som var mer djupgående så det ska jag nog anmäla mig till. Det är bra både för hunden men även för kontakten mellan hund och människa.

Tog lite bilder när vi var ute i morse, får passa på att föreviga solen för man vet ju inte när man ser den nästa gång :-)
 Fint när solen blir en jättestjärna...



 hihi söt tunga!!
 lite pippifåglar
 Goda lukter i snön

 Gizmo måste ju vara med på en bild oxå. Har suttit och kikat ut genom fönstret på fåglarna

 Lille Tyson. Han har precis kräkt så jag bäddade ner honom lite extra under handduken.
Nu ska jag in och läsa lite på era bloggar.
Hoppas ni alla får en riktigt härlig dag, kram

16 kommentarer:

Torsten sa...

Det är som här då....Slappt med bloggandet alltså! Men man måste få lite paus ibland, särskilt när inspirationen tryter!
Härligt med all snö, överallt i alla bloggar är det snööö....Det är verkligen vinter!
Fina bilder på fina vovvar :)
Ha det gott så länge, kramar!

monica sa...

Hoppas att allt är bra med dig!! Vi är inte ute så mycket heller, det är ju sååå kallt. Men Molle tror nog han är en kanin för han kan inte gå i detta väder. Han hoppar och studsar runt...Han gillar detta väder. Kan inte säga detsamma om mig. Kram

Znogge sa...

Trevligt med ett inlägg här på din blogg. Ja, vinter har vi verkligen och hur det blir med vår träning i morgon vet jag inte. Får försöka få något besked om det blir eller inte men helt optimalt känns inte vädret just nu. Varken för Miss E eller mig...

Kram

ansepanse sa...

det är klart att lillemannen fryser, för fryser gör vi ju också lite grann
vackra bilder
Sv: tack för dina fina ord
ha det gott - kramar

Carina sa...

Ibland har man inte lust och då är det bättre att strunta i det ska ju inte vara ett tvång att blogga. Hoppas lillkillen snart blri friskt igen aldrig kul när de inte mår bra. Vi har också haft sol idag helt underbart!

Sandra sa...

hundmassage låter intressant...är det svårt? vad skall man tänka på? har du tips på någon bra bok om hundmassage?

Tessan sa...

Jamen så är det ibland...slappt med bloggandet! Har själv varit urusel att blogga sista tiden...Ja snö det har vi hur mycket som helst, kan skicka er lite;) I morse var det -20 grader när vi traskade ut...så vovvarna fick lite kramp i tassarna men annars tycker dom om snön! Hoppas lille Tyson kryar på sig...bara han får i sig vatten....Massera sin hund är kanon, jag vet hur, men är lite dålig på att göra det! Gjorde det väldigt mycket med Acke när han hade opererat sitt bakben och hade en väldigt lång konvalecens,då var det simträning och massage och kuperad mark träning som gällde i nästan 1 år!
ha det gott i vinterkylan!

Ann-Margret o Vinja sa...

Kul att du bloggar igen :) Kan förstå att det är lite torka ibland. Så känner jag mig nästan varje dag när jag ska försöka skriva nått ;) Inte så lätt hitta på nått, då får man hoppas man har många kort.

Kan inte vara lätt för dina små ute i kylan. Vinja fryser också om tassarna och ändå är hon lite större.

Kul med massage kurs, kan ju alltid vara bra att lära sig :)

Fina bilder, speciellt den med solen som ser ut som en stjärna :)

Ha det så bra och hoppas inte lille Tyson blir sjuk.

Carina sa...

Tack

Grabbarna boys sa...

Jättefina bilder på killarna.
Hoppas verkligen att Tyson kryar på sin snart.
Inte roligt när de inte mår bra.
Kram Patricia

Malin sa...

Kul att du är tillbaka ivarje fall! Du har varit saknad.
Visst blir man påverkad av vädret, fast jag föredrar snö och kallt framför mörker, regn och slask, men jag förstår att lilleman fryser!!

Hoppas han mår bättre idag och att du får en fin helg!

Kram

Stella o Doris matte Lotta sa...

Hoppas Tyson piggar på sig, det är många hundar som blir lite dåliga nu i början med snön...
Doris har svårt för kylan, men Stella bryr sig inte, så jag har oxå två som är totalt olika :-)

Ha det gott!

Sussi sa...

Visst är det konstigt att vovvarna kan vara så olika. Ena älskar snön och den andra hatar den. Måste bero på tjockleken på pälsen?

Stackars lille Tyson. Han ser verkligen elendig ut där han ligger under den gigantiska filten. Hoppas han mår bättre idag?

Sv. Tack för gratulationen för nya jobbet. Jag är jätteglad :)

Ha en trevlig torsdag
Kramisar

Quila o Ronja sa...

Visst är det härligt att ta med kameran ut, när solen lyser.
En massagekurs är ju inte dumt att ta. Men, vad tråkigt att Tyson inte mår bra :-( Är han kanske bättre i dag?

Kram till dig
Susanne

Quila o Ronja sa...

Aha, det är självförvållat.....Tysons mage menar jag. Det måste ju ta ganska ordentligt, på hans lilla kropp?
Skönt att det verkar bättre i alla fall. (Ronja är också en riktig allätare ute)

Ha en bra dag
Kram
Susanne

Katarina sa...

Det får inte vara för kallt, men annars tycker jag faktiskt om snön. Det blir lite ljusare och lite renare.

Sköt om er!