söndag 14 november 2010

Leka med bilder

Hade tur med vädret i onsdags när jag körde ner till brukshundklubben för lite agility och senare lite lydnadsträning. Stänkte bara litegrann och det gör ju inget.

Jag och Enzo körde först ca en timmes agilityträning. Vi försöker få upp farten på slalom och det är inte så lätt. Han vill gärna strunta i de sista pinnarna och tycker han har varit jättduktig :-) Vi körde oxå hoppkombinationer och tunnlar. Även lite framåtsändande gjorde vi, gick jättebra idag förutom att han tog några extra hinder som stod åt sidan....

Sen blev det en liten paus innan det dök upp lite folk som kände för att träna lydnad. Vi blev 4 stycken och Jörgen hade med sig lite teori där vi gick igenom de olika momenten. Hundarna fungerade bra som grupp och Enzo skällde inte på någon av dom. Däremot skällde han ut en annan hund som kom gående.

Annars har det varit lugnt på träningsfronten men idag blir det agilityträning, vi har ju vår träningsgrupp idag, hoppas vi blir några stycken idag fast vädret inte är det roligaste. Men som sagt man får räkna med lite regn på denna årstiden.

Annars har jag försökt att lära mig kameran lite bättre. Hittade en bra sida på internet som jag håller på att gå igenom. Fotoguiden har en del lektioner där de både tar upp hur du förbättrar ditt fotograferande men oxå hur du kan fixa till dina bilder i olika bildbehandlingsprogram. Jag testar Adobe photoshop elements 9, det är gratis i 30 dagar. Lite krångligt när man inte vet hur man ska göra men det hjälper sidan till med lite, sen hade Tim lite koll på hur man gör så vi har suttit lite och fixat till lite bilder i helgen.

Tim har fixat till dena roliga bild, helt plötsligt har vi 3 Tyson

En svart/vit bakrund med fina Gizmo

Lekte lite med färger

 Här har vi två bilder. Den första är orginalet och den andre är den jag har ändrat på.
Har tagit bort Enzos kropp i bakgrunden och gjort bilden svart/vit. Sedan har jag färglagt Tyson igen.

Älskar att ta närbilder på Tyson. Han har ett vädligt uttrycksfullt ansikte.
 Lite utebilder från igår.
 Tyson dansar gärna för lite godis :-)

Hoppas ni har haft en härlig helg, där är tack och lov lite kvar av den. Kram

23 kommentarer:

Madeleine sa...

Vilka fina och bra bilder.

Katarina sa...

Tack för tipset! Skulle gärna vilja lära mig mer.
Du tar jättefina bilder - vill du inte vara med i min fototävling? Deadline i morgon...

Carina sa...

Va kul att agility träningen går så bra för er. Våran ligger lite på is, ska ta tag i den snart. Men först ska jag hitta någonstans att gå lite privat lektioner med Krita och även med Nova. Men först ska de få löpa klart. Ja det är inte så kul med löptikar, de får riktiga humösvägningar, tur att det bara är två gånger om året!!!
Fina bilder, det är kul att leka med bilderna i fotoshop eller vad man nu har för brogram. Jag gör ju mina headers till bloggen där, kul att hålla på!!
Ha det bra

Malin sa...

Härliga bilder, jag gillade speciellt den där kissen är röd men bakgrunden svart/vit.
Skönt att ni håller igång och tränar och att det går så bra!
Kram

ansepanse sa...

vilka fina bilder på dina sötnosar
kul att leka lite med bilderna
ha en fin söndagkväll - krmar

Grabbarna boys sa...

Underbara o roliga bilder.
Häftigt att kunna mixtra till dem så.
Håller med Katarina, du måste vara med i hennes fototävling!
Ha det bra.
Kram!

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul att ni är ett gäng som kan träffas och träna, fast som sagt hade väl vädret kunnat varit bättre.

Fina bilder du tagit :) Ja det tar nog lite tid innan man lärt sig hur sin kamera funkar, om man någonsin lär sig alla finesser som finns ;)

Hoppas det gick bra på dagens träning :)

monica sa...

Fina bilder kul att man kan fixa lite sådär. (om man kan)..kramar:-)

Anneli + vavvorna sa...

Visst är det roligt att leka lite med bilder. Jag har photoshop, men jag fattar ingenting. Skulle behöva gå en kurs eller nåt.

Fina bilder du har tagit.

Trevlig söndagkväll!

Sussi sa...

Det låter som om ni har riktigt kul när ni tränar. Som jag sagt förrut är agillity något jag gärna fortsatt med om man inte haft en sån feg hund! Det hade varit perfekt. Motion för Doris och Matte :)
Men men.. Hon fick bli en underbar kelhund och lekhund istället :)

Du får så fina bilder nu. Kul när man kan ändra så där med..

Kramisar

Quila o Ronja sa...

Oh, vilka roliga bilder. Kul att "leka" lite. Photoshop tycker jag är lite klurigt. Har väl inte satt mig in i det ordentligt. Trist att läsa instruktioner :-(

Ha en skön dag (Här regnar det)
Kram
Susanne

Znogge sa...

Vilka härliga bilder på din fina hundar. Kul att testa lite olika saker också...

Grått och blåsigt här idag...

Kram

Kicki sa...

Vilka härliga bilder! Visst är det kul att pyssla lite med bilder och färg. :D
Mårdhundens ursprungliga levnadsområde ligger i östra Sibirien, i norra Kina och i Japan. Under 1800-talet fördes några individer till västra Ryssland för att uppfödas i pälsfarmer. Snart upptäckte man att djuret utvecklar den eftertraktade vinterpälsen bara i naturen. Därför sattes i Ukraina mellan 1928 och 1950 omkring 10 000 individer ut i naturen. Därifrån vandrade arten åt väst. I Finland hittade man de första mårdhundarna 1931, i Sverige 1945.
Sv; Nej, jag har inte med mig hundarna i jobbet då jag kör fjärr. Det blir inte så mycket tid över att rasta dem då jag kör och jobbar mest hela tiden. Då får de vara hemma med sambon istället. Det mår de bättre av då han bara jobbar 50 meter från vårat torp.

Anneli + vavvorna sa...

Tack så väldigt mycket för din kommentar. Den värmde. Allt ska nog ordna sig, man måste tro det annars blir man tokig.
Kramar Anneli

Tessan sa...

Hello!
Visst är det kul att lika lite med bilder, bara det att man fastnar lite lätt framför dtorn lååååång tid:) Fotokursen som jag gick "lär känna din kamera" var genom Robert Hammar på foto on line skolan...mycket bra men jösses i början fattade jag precis NOLL:) Nu är det ung samma sak när jag ska lära mig blixthantering...

Puss på vovvarna och kram till dig:)

ansepanse sa...

Sv: jo, vi får hoppas att det blir en HEL micro J kommer hem med idag
ha det gott - kramar

Michelle sa...

Gud vad söt Enzo e på sista bilden :D

Kicki sa...

Tänker du köpa ett sådant där fotoshopprogram. Har läst lite om det men kan inget om det själv. Men det verkar kul när man väl har lärt sig det. Ni är duktiga, du och Tim.

Sandra sa...

åh vad flitiga ni är jag har helt gått i koma...

Sussi sa...

Tack för tumhållningen. Den där skylten vill jag jättegärna vinna. Såååå fin :)

Du har nog snart tränat upp kondisen så mycket som du verkar träna. Snart är det väl tävlingar som gäller ;)

Kramisar

Torsten sa...

Finfina bilder!!! En hel vetenskap det där med kameran....Jag vet, för jag hör mattes frågetecken varje dag! Matte fick aldrig till det med photoshop, det var så krångligt, nu har hon köpt ett från Corel som är ett liknande men lite enklare att fatta...:)
Ha en trevlig helg!

Kicki sa...

SV: Javisst är de tjusiga med sina kragar. Det dröjer nog inte så länge innan Enzo är fullpälsad igen, nu kommer ju de kalla vädret allt närmare för varje dag (så du lär nog få massor att karda ändå till våren)

Stella o Doris matte Lotta sa...

Vi tyckte slalomen var det svåraste när vi tränade agility..

Va duktig du är som har lärt dig photoshop, jag har det programmet men tycker det verkar så krångligt så jag har inte tatt mig tiden att sitta med det...

Ha en go helg