onsdag 8 september 2010

Onsdags aktiviteter

Vilken härlig dag vi har haft idag. Till skogen som vanligt på förmiddagen för att träffa Marianne och Kenzo. Jag lade spår till båda killarna men hon hoppade idag och var bara med och promenarade. Det blev ett spår med korvspad till Tyson och ett vanligt personspår med en leksak på mitten och en i slutet för Enzo. Gjorde en vinkel vid den ena leksaken och det kom jag på sen att det var kanske inte så bra för han stannar ju upp när han hittar leksaken, men det vet jag till nästa gång. Vi gick promenad och tog en fika medans spåren låg till sig. Vi hade så trevligt att vi nästan glömde av spåren hihi

Först ut var Tyson. Han gick snabbare i spåret denna gång, så nu har han nog fattat vad det går ut på :-) Hade otur i slutet där korven låg, hade tagit av locket och nog skulle där vara en myrfan som han fick i nosen, stackars lille Tyson. Blev en film på Tyson idag oxå.
Så här gullig är man när man är klar med spåret och den jäkla myran har kommit ut från nosen :-) Blev inga bilder på Enzo idag.
Enzo gick jättebra i spåret, hittade det direkt och följde det sedan mot den första leksaken. Blev lite lek och sen fortsatte vi spåret som gick hur bra som helst idag. Riktigt kul var det. Sen blev det hem och vila några timmar. När klockan var halv 7 körde jag och Enzo upp till brukshundklubben för vår första agilitylektion. Var ett blandat gäng av hundar och åldrar på matte/husse, vilket var kul. Kände en tjej sedan innan, Kerstin och Tuva. Hon och jag tränar sök tillsammans på lördagar och vi har även gått allmänlydnad ihop. Vi fick lära oss hur vi ska träna in slalom. Problemet som uppstod för mig och Enzo var att jag skullle ha honom på höger sida, har jag aldrig haft så det blev en utmaning. Fast det gick rätt bra efter en stund men behövs mycket mer träning. Sen testade vi hopp. Började med ett och slutade med 3 i rad. Detta har vi redan fusktränat på i sommar så det var inga problem att sända honom framåt. Testade även tunneln, men den kunde han oxå redan. Rätt skönt att man har testat hindrena innan så inte allt är nytt för hunden. Sist ut blev balanshindret. Problemet Enzo har där är att han har bråttom. Så jag fick sätta honom i kontaktfältet och belöna honom där innan han fick gå ner på gräset. Nu har vi mycket träning framför oss men ojoj så skoj det var. Skulle kunna ha varit där hela natten :-)

Hoppas ni har haft en bra dag, kram

9 kommentarer:

Znogge sa...

Så kul det låter! Jag har anmält oss till en kurs men som vanligt händer väl inget här... Får kanske gå i stora staden. Där har jag fuskat och testat lite. Miss E hoppar gärna och slalom fattade hon hyfsat men sedan blev det svårare. Med däcket och så...

Nåja, lycka till!

Malin sa...

Kul att det är varierande både folk och hundar, det blir ju som sagt roligare då. Skönt att ni tjuvtränat lite, tror det kommer gå som en dans, han är duktig Enzo, och du oxå såklart ;-)
Kram

Sussi sa...

Där ser man.. Träning ger färdighet. Tyson börjar bli en hejare på sök nu ;)
Synd att dumma myran skulle sabba rolighetskänslan..

Agility låter jätteskoj. Vi provade lite med Doris förr men hon verkar lite höjdrädd? Och dessutom var hon lite väl försiktig på många av hindren. Tunneln gick inte då heller men däremot kan hon gå under en utvecklad pressenning härhemma??

Kan tänka mig att det är lite förvirrande att försöka få över honom på höger sida. Vi har alltid Doris på vänster sida då vi går så hon är också van vid det.

Kramisar

ansepanse sa...

det är ju SÅ roligt att träna med sina vovvar :)
kramar

Ann-Margret o Vinja sa...

Kul med lite spår för dom små gossarna, sen roligt när dom lyckas också :)

Kan nog lätt bli så när man fikar att tiden rinner iväg lite ;)

Stackars lille Tyson som måste dela korven med myrorna också och sen att dom är så fräcka att dom sätter sig på hans nos också.

Låter kul med agility, har aldrig prövat med Vinja men det kanske man skulle göra lite på skoj ;)

Vilken brukshundsklubb tillhör du?

Carina sa...

Ja visst är det kul! Och det blirbara roligare ju mer man lär sig!

Malin sa...

Vad roligt :) har nu köpt sele till Memphis så vi kan börja lite lätt.

Elin sa...

Va duktiga ni är med alla era aktiviteter, säg till om du får långtråkigt och vill köra slut på två pudelmonster också ;D *ler*

Grabbarna boys sa...

Vilken otur att få en myra i näsan.
Läbbigt killande kan vi tänka.
Vi tre grabbar älskar agility.
Dunderkul säger vi bara.
Vov o kram!!