onsdag 1 september 2010

Härlig onsdag

Vilket härligt väder det har varit idag, en riktig sommardag. Fast det har inte varit jättevarmt men i och med att solen har varit framme så kändes det varmt i alla fall. Ingen blåst och inget regn :-) Som vanligt på onsdagarna så stack jag och Marianne ut i skogen för att lägga spår med våra vovvar. Vilken skillnad vädret var mot förra veckan, då var det ju storm och vi kunde inte åka ut i skogen. Men idag var det vindstilla och härligt och vi stod en lång stund och bara njöt och pratade innan vi lade spåren. Till Tyson blev det ett spår med korvspad idag igen. Jag kommer att köra det några gånger till och sen testa ett vanligt personspår igen för att se hur han reagerar och om han tycker det är lika roligt. Till Enzo lade jag ett vanligt personspår med en böjning i mitten. Vi tog en promenad och sen en fika innan hundarna fick gå sina spår.
Först ut var Tyson. Det gick bra för honom idag oxå, går kanske inte direkt rakt i spåret men han kommer till slutet och tycker det är skoj och det är viktigast. Vi ska ju inte direkt börja tävla :-)
Idag blev det en liten film på Enzo. Inte lika lätt att filma honom som Tyson då Enzo har lite mer brått i spåret :-)
Enzo går inte heller rakt i spåret utan lite ut och in och ibland sniffar han högt i luften men sen går han ner med nosen i spåret igen. Förhoppningsvis så blir han mer och mer noggrann ju mer vi håller på.

Enzo hittade leksaken idag oxå :-) och då blev det lite bus och även god korv.
I eftermiddag har jag varit duktig. Har tvättat massor av tvätt och städat halva lägenheten, resten tar vi imorgon. Ska ju ha något att göra då :-)

Hoppas ni har haft en bra dag, kram

9 kommentarer:

Patricia & Elwiz sa...

Vad spännande, får hoppas att elwiz också kommer tycka att agility är kul, men det gör väl nästan alla vovvar :D!

Znogge sa...

Det gäller att fördela nöjena ;-)

Här har det också varit en fin dag så det blev långpromenad med dottern och hundarna. Mysigt bortsett från myggen... Hoppas ni slipper dem!

Kram

Quila o Ronja sa...

Härligt att ni också haft bra väder :-)
Bra att dela opp städningen, hehe.

Sv. Tycker absolut att du ska åka till Gotland. Det är vackert här. Dessutom ganska folktomt den här årstiden. Både på stränderna och i skogarna.

Kram
Susanne

Grabbarna boys sa...

Precis som vanligt, ni är såååå himla duktiga på att träna.
Kul!!
Vov från grabbaran boys!!

Malin sa...

Har varit fint här oxå men mer som en vacker höstdag tyvärr...
Kul att det går så bra med spårningen, för båda pojkarna!
Hahah,jag städade oxå bara halva huset igår ;-), får ta övervåningen idag om jsg orkar, förkylningen har slagit sina klor i mig...
Kram

Sussi sa...

Ska bli spännande att läsa om hur det går för Tyson och personspåret sen. Om han tycker det är roligare då?
Haha ja, det var helt klart mer fart på Enzo..
Städa ja.. Det skulle jag också behöva göra. Fast än så länge sitter jag och tittar på röran från soffan och hoppas på att den bara ska försvinna av sig självt! Hoppas kan man ju alltid göra.. ;)

Kramisar

Malin sa...

vad häftigt att du har små hundar som spårar! min äldsta är helt galen i vilt och brukar alltid leta efter någonting att jaga i skogen. så jag har funderat på det där med spår, men tänkte att jag skulle bli avfärdad eftersom att han "bara" är en kines. har du gått kurs eller är du självlärd? :)

Carina sa...

Japp godisträd är poppulära!
Jag måste ta och ut och spåra med tjejerna, jag tror de skulle gilla det.
Ha det bra

Malin sa...

Hej igen! Måste definitivt testa! Du får hålla dig uppdaterad ;)