måndag 18 januari 2010

Lösningen fungerade - INTE

Enzo är nog den mest busige hunden som finns. Tim har i helgen satt upp ett galler till ovanför det andra för att Enzo inte ska kunna hoppa över. Och som ni ser på bilden finns inte en möjlighet för honom att klara av att hoppa över :-)

Men då kommer han på en annan lösning så han kan komma in i vardagsrummet. Han måste ha puttat på bra på gallret därnere och tryckt sig igenom. Krokarna som höll gallret på plats var rätt så uträttade.

Han är ju inte världens minsta hund så jag undrar hur han har lyckats. När Tim kom hem var det toapapper i hela hallen och Enzo kommer glatt viftande på svansen. Tyson däremot som är liten och lätt skulle kunna ta sig igenom var kvar i köket helt själv. Ja dom är roliga dom små liven :-) Tim ska fixa till gallret imorgon innan han går till skolan, han har en ny lösning hur han ska sätta fast gallret. Ska bli kul att se vilken sida om gallret som Enzo är på när man kommer hem från jobb. Fortsättning följer....

Hoppas ni alla får en bra kväll

11 kommentarer:

marie och spencer sa...

Men en sån lymmel!
Sånt där galler hindrar inte Spencer heller, han klättrar över! jajamen. Vi var på besök hos någon som inte ville ha hundarna i vardagsrummet och hade satt sånt galler i dörröppningen, men Sprill tröttnade på att vara i hallen och kom helt plötsligt in i rummet utan att ha puttat bort gallret eller något. Så jag satte tillbaka han och smygkikade, så såg jag hur man klättrade upp och slängde sig över gallret! Haha! :D

patricia & elwiz sa...

haha jaa här har det hänt en hel del :D!
Om du tyckte att Elwiz var galen i filmen, tänk dig 4-5 ggr så mycket så har du en Gibzon ;)! Elwiz är slö i jämförelse xD!

Hunden Liza sa...

Oj, ja se de lyckas om de bara vill de små liven. Man får väl bara konstatera att det var väldig tur att det inte var en vass krok, eller något vasst på gallret, då hade det kunnat sluta illa.

Cissi sa...

haha de är bra smarta, de små odjuren.

Kicki sa...

Carina. När Malva var liten och inte var rumsren så gjorde jag så här.

Jag köpte 1 smal smyglist 8x27mm. som jag kapade (2 st)ca 50-60cm långa. och satte en pa var sida i dörrkarmen på den sida du har gångjärnen, Du spikar upp dem med 27 mm dyckert. Det räcker med en spik uppe och en spik nere, så du lätt kan ta bort dem när du inte vill ha dem där längre. Sätt listen ca 5 cm högre från golvet. på varje sida.
Sedan mäter du måttet i dörröppningen, köper 1 masonitskiva som är ½ cm smalare än dörröppningen. Kapar till den i valfri höjd. Den trär du sen ner i "skårorna"som blivit mellan listen och dörrkarmen.

Då behöver du inte ha krokar som han tar sig igenom, och du kan ändå räkna med att katterna kan hoppa över om dom vill. Men jag garanterar dig att Enzo inte kommer över!

Om du vill kan jag maila dig bilder hur jag satt listerna.

Hanna o Ella sa...

Haha han är duktig på att rymma ;)

Elin sa...

haha, den där lösningen gjorde vi också..och Romeo kom över det ialf..fråga mig inte hur :D För dem vågar inte gå över grinden när vi är hemma, bara när vi är birta :D

Ja, lillkillen blir redan ett år, vart tog tiden vägen?? :D

Linda & Azi sa...

Hahha va envisa hundar du har! ;)

Jenny och Qing sa...

Ja, det är inte lätt att överlista en hund=) Utbildningen gick utmärkt och vinet gjorde oss extra varma=)

Ha en bra kväll!

Stella o Doris matte Lotta sa...

Ja tänk vad de kan, de små liven... Vissa saker lär de sig hur lätt som helst medans andra.... Ja ja, de roar sig i alla fall

Patricia & Elwiz sa...

Haha så roliga dina hundar är! Ska ut till varje pris hahah :D!
Såg en youtube film med en shih-tzu liknande hund. Dom satte upp tomma läskburkar i en fyrkant och stoppade hunden innanför, den kom inte ut, den fattade inte att man bara kunde knuffa undan de lätta burkarna. Om man ändå hade en så osmart hund :D!