onsdag 13 januari 2010

Enzo hoppar högt

Busen Enzo har lärt sig något nytt här hemma. För någon vecka sedan när jag var på jobb och Tim skulle gå ut satte han in hundarna i köket, där de är när vi inte är hemma. Vi har dom endast i köket numera då Enzo hoppar in på toa och rör i kattoan och äter toapapper, och det är ju inte så skoj. När vi kom hem var Enzo i hallen, trodde att Tim hade glömt sätta in honom i köket. Igår hände samma sak igen och då var Tim säker på att han hade satt Enzo i köket. Han hoppar helt enkelt över gallret vi har satt upp mellan kök och vardagsrum och sen barngrinden som är mellan vardagsrum och hall. Det är inga låga hinder han ska över. Grinden vi har till toa är låg så den kan jag förstå att han lätt kommer över.

Gallret i köket

Barngrinden mellan vardagsrum och hall. Den är i höfthöjd för mig och Enzo är ju ingen jättestor hund.

Vi gjorde en test och kallade på honom, han hoppade över hur lätt som helst. Det positiva är att han garanterat har en framtid inom agility :-) Nu får vi komma på en annan lösning, Tyson blir ju lite ledsen när han är på en sida om dörren och Enzo är på den andre och sen äter Enzo upp all kattmat och blir lös i magen :-(  Får försöka skaffa några högre hinder...

Testade för första gången att köpa hundmat via foderbilen. Beställde i söndagskväll och fick leverans till dörren idag vid middagstid. Betalar om 15 dagar via faktura, kan ju inte bli bättre. Slipper jag kämpa med 15 kg säcken själv :-) Jag betalade för säcken + 19 kr för hemleverans till dörren och jag behöver inte vara hemma utan de ställer lådan med säcken utanför. Väldigt smidigt, kan varmt rekommendera sidan. Nu ska jag fortsätta rensa i min dator och göra lite backup på mina bilder, man vet aldrig när datorn crashar :-)

Ha en bra dag

13 kommentarer:

Sara sa...

Haha, wow! Det är inga dåliga hopp han fått till. Skönt att framtida karriär då känns ganska självklar ;)

Sara sa...

Ja, det är jätteintressant att höra hur ni med renrasiga hundar tänker. Kanske är kastration lite mer självklart när man har en blandras som man ändå inte kan ställa ut :)

Patricia & Elwiz sa...

Sicken höjdhoppare!

Skall nog inte gå någon kurs, dom är så dyra där vi bor, över 1200 kr + medlemsavgift o massa =/. Men jag går ju på socialträning nästan varje onsdag o söndag på hundhuset och där gör vi ju samma övningar som på vardagslydnad. Sedan tränar jag mycket själv och jag lyckades bra med Duke så elwiz går nog också ^^!

Kicki sa...

Se där ja, du har fått en riktig höjdhoppare i familjen. *S*

Min Malva är lite rädd för kompostgallret som skallrade till ordentligt när hon var liten, så hon skulle aldrig få för sig att ens gå i närheten av det medan Steffie inte räds det ett dugg.

Hon smet ju ut från tomten där snön var som högst mot gallret i förra veckan. Hon är dessutom mycket mer aktiv och full av bus än vad Malva är.

Malva har alltid varit lugnare och tryggare än den här lilla vildbasen som bara vill att det ska hända saker hela tiden.

Jaha, då är dina planer med Enzo en agilitykurs då? Det passar han nog till. Han visar redan nu upp goda kunskaper i "Hopp över hinder" i alla fall. Dom är för härliga dom små hundarna!

Ps/ Klart jag kommer ner och hälsar på er när jag ska söderöver igen!/ Ds :-D

Elin sa...

Men vilken hopphund! :)

Alisa sa...

Vilken tur ni har!:) vi får bita ihop och hoppas på det bästa hehe

Torsten sa...

Hehehe...en busig liten Enzo som hoppar hinder! Jag tycker han är duktig jag!
Den där foderbilen kanske man ska uttnyttja nångång, verkar ju jättebra!
Sov så gott!

Heléne sa...

Han är sin pappa upp i dagen. Ingen grind håller honom borta. Tar komposgallerna ute som ingenting.
Han har ju oxå vunnit en agility kurs:)

Ha d gott.

Marina sa...

Hundar är otroliga att hoppa och klättra. Du får börja en agilitykurs, det har jag gjort med Hector, två stycken! Han tyckte det var roligare än vad jag gjorde...
Ha en bra dag. :D

Sosso sa...

hahaha hundar är ju bara för underbara. de kommer på alla goa sätt att komma till en...

så himla fina de var btw

vad gör busfröna idag då?

Stella o Doris matte Lotta sa...

Ja hoppa är kul, Stella kan stå helt still och så plötsligt så lyfter hon bara, blir lika paff varje gång!!

Foderbilen är perfekt,jäkla bra service till en billig peng

Jenny och Qing sa...

Jag blir så glad när jag ser tyson, han är so cool, gapar sömnig på bilden och jag tycker han har så fin tecking.
Ha en trevlig helg!

Elin sa...

hihi, tokigt det kan bli :)
Men som du sa,de kommer inte bli nåt problem att hoppa hinder sen på agiltyn :)