torsdag 8 april 2010

Kurs igen

Igår hade vi som sagt underbart väder och vi passade på att ta en riktig långpromenad ihop med Monica och Molle vid 3. Har en härlig runda som går ut på landet som tar ca 1-1,5 timme. Vi blev riktigt svettiga fast vi bara hade vårjackor på oss.

Lite senare på kvällen var det dax för andra kurstillfället för allmänlydnaden. Vi tränade på att möta andra hundar både rakt på och i en siksak-bana. Stannade även mittemot varandra och hundarna skulle sitta still vid sidan. Det blev även inkallning, passivitetsövning, tandvisning och en övning där hunden skulle sitta kvar och man skulle gå ut och lägga en godisbit i en skål, gå tillbaka till hunden, vänta på ögonkontakt och sen ge hunden tillåtelse att springa ut och hämta godisbiten och sen komma på inkallning. Enzo klarade alla övningar utan problem och även de andra hundarna är jätteduktiga. Otroligt så snabbt tiden går när man är där. Vi tog även en liten fika i lokalerna och denna gången gick det mycket bättre än förra gången för Enzo, var mycket lugnare. Sen satt vi och pratade om massa olika saker. Stack inte därifrån förrän 21,15. Längtar redan till nästa tillfälle, men nu är det uppehåll nästa vecka.

Enzo väntar på att vi ska sätta igång.

















Vid nästa kurstillfälle ska vi vara på brukshundklubbens nya ställe. Har aldrig varit där så det ska bli spännande att se hur där är.

Bilder från Brukshundklubbens nuvarande lokaler
Nackdelen med detta ställe är att tågen och motorvägen går precis sidan om och det ska bli jätteskönt att slippa allt oväsen. Får nog ta och köra och kolla in nya stället innan det är dax för kurs så jag hittar dit :-)

När vi skulle gå till bilen igår efter kursen såg vi den här lilla krabaten sakta men säkert ta sig över grusvägen.

Hoppas ni får en bra kväll, kram

11 kommentarer:

Malin sa...

Vad kul att han är så himla duktigt Enzo! Låter som om ni har det ganska mysigt på kursen.
Härligt oxå med svängen med kompisen, här har vi inte riktigt hittat de härliga promenadevägarna än och dom går ändå inte att gå med barnvagn så vi får väl lugna oss med dom ändå ett tag...
Trevlig kväll! Kram Malin

Becca & Olga sa...

Åh så härligt med kurs!! sotis...

Patricia & Elwiz sa...

Haha jaa, Vegas utnyttjade täcket lite ;), det var så lätt för honom att få fast mig genom o bita tag där :D!

monica sa...

Roligt att det går bra för Enso..men det visste vi ju att han skulle klara det :-)kram

Sussi sa...

Vad kul när det går så bra. Enzo är ju så förbenat söt ju :-)

Om grodorna börjar vakna nu så är det verkligen vår. Ett säkert vårtecken :-)

Kramisar

Torsten sa...

Kul med kurs och ännu kuligare när det går bra :D
Grodan Boll är nog ute på vårpromenad!
Trevlig helg!

Sussi sa...

Usch vilket hemskt schema. Jobba till kvart i nio på kvällarna. Hela myskvällen är ju nästan över då. Men jag antar att du är ledig nästa då kanske?

Du får väl ha en mysig kväll på jobbet istället..

Kramisar

Sussi sa...

Idag har solen skinit hela dan så man märker redan lite skillnad i vattenmängd. Hoppas det får hålla i sig så här nu så torkar det upp rätt så fort!!

Skönt att du får några veckor med lediga helger nu..

Kramisar

Malin sa...

Tur att du trivs så bra på jobbet annars kan jag tänka mig att dom här långa helpassen skulle vara jobbiga! Men nu är du ledig i två helgen, DET är ju inte fel det heller eller hur ;-)?
Kram Malin

Malin sa...

Hoppas du mår bra och att allt är soligt och skönt nere hos er. Du har inte skrivit på några dagar så då blir man lite orolig...
Kram Malin

Sara sa...

Åh vad roligt att ni är igång med kursande! Det låter dessutom som en väldigt bra kurs. Vi är också oerhört sugna på kurs men vår BHK har bara anmälningar två gånger per år (dumt!!) men det känns dumt att gå till någon dyrare nu när vi ändå är medlemmar.
Vad roligt med agility! Jag blir faktiskt alltmer sugen. Får höra vad du tycker om det sen :)
Ha en fortsatt härlig helg!