fredag 16 juli 2010

Mycket vatten

Idag hade jag och Monica bestämt att vi skulle sticka upp till Torvsjön och gå rund den och låta hundarna bada och busa. Vi stack iväg vid 10 och det var lagom varmt. Vi började med att gå till badplatsen med den flata stenen, vattnet var väldigt högt så hela stenen var täckt med vatten. Det är nog för att det regnade så mycket igår. Enzo fick sticka ut efter bollen och sen fick de alla leta korv i vattnet.
Den här vattenleksaken är ett mycket bra köp :-)
Molle var smart för han använde tassen för att dra in korvbiten längre in mot strand
I motsatts till både Tyson och Enzo som stoppa i hela nosen för att ta korven. Enzo svalde halvs sjön idag när han skulle ta korv.
Mumsigt med korv tycker både Tyson och Molle
Sen gick tog vi vår promenad. Enzo fick springa lös och vi hade tur för vi möte bara en enda hund på hela promenaden och då kopplade jag upp honom. Han hittade en stor gren som han ville ha med sig en bit
Sen lade han sig ner och gnagde lite på den för att när vi kom ifatt honom springa fram med den igen och göra om samma sak :-)
När vi kom på andra sidan sjön kollade vi efter fler framtida badplatser som då framför allt är i skuggan. Vi hittade några stycken där hundarna har lätt för att gå ner och doppa tassarna. Monica hade lite hundgodis som flöt i vattnet och de gick gärna i och hämtade det.  
Enzo har oxå en lång tunga...
Efter ett tag när vi gick vidare började Enzo må dåligt. Han hade fått i sig för mycket mat och vatten och gräs och kanske busat för mycket på en och samma gång, vem vet?? Men han ulkade sig rätt mycket när vi gick den sista biten men till slut ville han inte gå utan la sig i gräset. Han kräkte några gånger och det var som sagt, mat, gräs och vatten som kom upp. Efter det var han väldigt matt och vi var nästan vid bilen så vi lockade med honom för jag ville inte lyfta honom för då kanske jag hade tryckt honom på magen. Vi satte oss där det fläktade och jag tog en handduk och blötte i sjön och lade över honom sen fick han vila medans vi fikade. Och det märktes att han mådde lite bättre av att få vila. Han orkade skälla ut de andra hundarna som vågade gå av på parkeringen :-) Efter vi har kommit hem har vi bara tagit det lugnt och bara gått ner på gräset utanför lägenheten för att kissa. Och kissa har de verkligen gjort båda två, de har inte fattat att de inte ska svälja hela sjön när de tar korvbitarna. Nu är han pigg och sig själv igen, man blev lite orolig för honom. I morgon tar vi det lugnt hela dagen så han hämtar krafter ordentligt.

Tyson har bäddat in sig i en handduk :-)
Hoppas ni har haft en bra dag, kram

8 kommentarer:

Znogge sa...

Vilken härlig bild på Tyson! En härlig dag fick ni dessutom allihopa.

Miss E går ofta lös men Herr Hund gillar inte alla andra hundar så han får vara kopplad. Lite synd men så är det bara.

När jag läser hur mysigt ni har det med bad och så, måste jag bara ta med Miss E till hundstranden en dag! Nu när vi har en speciell hundstrand.

Kram!

Grabbarna boys sa...

Jättemysig runda med massor av bad.
Där hade nog vår Abbe velat vara med.
Att de får i sig lite allt möjligt när de badar har vi också fått se.
Abbe har en viss förmåga att tugga i sig pinnar.
Och efter en stund så gör de sig till känna och kommer upp.

Jag gillar inte att han gör så för en vacker dag så fastnar de någonstans i hans hals eller mage.

Hoppas ni får en lika mysig dag imorgon.
Kram!!

Carina sa...

Vilken härlig tur ni haft. Synd att han blev dålig, men det verkar ju som han fick upp allt på en gång! Jag har en liten tjej i mitt knä som inte mår bra, lös i magen, hon käka massa gräs ute så jag hoppas det lugnar ner sig nu!
Ha det bra

Sussi sa...

Det är tuffa killar du har som doppar hela huvudet i vattnet. Fast vad gör man inte för lite korv ;)

Vad klart och fint erat vatten ser ut. Vårt häromkring är mörkt på dom flesta ställen. Jättetråkigt. Allra helst för mig som har en grej med att inte gå så långt där jag inte känner eller ser botten längre..

Stackars Enzo. För mycket av det goda är inte bra det heller..
Hoppas han mår bättre idag

Kramisar

monica sa...

Jag blev allt lite orolig så som Enso betedde sig..Skönt att han är ok nu.. Annars var det en härlig promenad......:-)

Malin sa...

Vilken promenad, sjön ser ju jättestor ut!
Härligt att dom kan svalka av sig på flera ställen, det behövs i värmen.
Skönt att Enzo blev bättre, han hade nog som du skrev fått i sig för mycket av det goda på en gång.
Kram Malin

Quila o Ronja sa...

Tänk om dom kunde lära sig av misstagen!!! Inte dricka opp allt vatten i sjön, hehe.
Skönt att han blev bättre;-)

Allt gott
Kram
Susanne

Maria sa...

Härlig dag ser det ut som ni haft. Det är lätt att hundarna får i sig lite väl mycket vatten när dom håller på och leker och badar. Hoppas att han snart kryar på sig.
Här har vi haft en slappardag idag.
Ha en skön kväll!