tisdag 24 augusti 2010

Nya kurser

Glömde ju berätta i söndags att jag har anmält oss till lite mer kurser. Vi ska i alla fall inte vara sysslolösa när vintern kommer :-) Det blev en eftersök-kurs. Det läggs blodspår och man tränar för att kunna hitta t ex vilt som blivit påkört och sprungit in i skogen. Efter kursen som anordnas som en träningsgrupp ska man kunna göra en test för att få godkännt som eftersökshund. Fast denna test görs på annat ställe, har inte koll på vem som håller i det. Om jag får plats i kursen är det 8 fredagar från 10 september, vi får hålla tummarna. Jag anmälde även oss till en intruduktonskurs i klicker. Skulle vilja träna mer med klicker och har bara fått en snabb intruduktion på en kurs för längesen. Här valde jag en senare kurs så det inte ska bli allt på en gång :-) inte förrän i slutet på oktober kommer denna att sätta igång. Känns skönt att ha lite uppbokat i höst/vinter när vädret är tråkigt och man kanske tappar lusten till att träna.

Tur att man har många härliga bilder att titta på i höst :-)

Annars har det inte hänt så mycket, jobbade hela dagen igår och ska iväg om en liten stund för att köra till klockan 3. Sen är jag ju ledig imorgon, skönt. Vädret var tvärtom igår. Det var fint på förmiddagen och började regna på eftermiddagen och sen höll det på och det har regnat från och till hela natten. Blåser gör det oxå så nu känns det verkligen som om hösten har kommit på riktigt.

Hoppas att ni hade bättre väder och att ni får en bra tisdag, kram

11 kommentarer:

Malin sa...

Oj, vad ni ska träna i höst, vad kul! Håller tummarna att du kommer in på de kurser du har anmält till.
Hoppas du får bra väder idag när du är ledig och att ni får en härlig dag.
Kram

Michelle sa...

Ojoj ni kommer inte vara sysslolösa. Låter roligt med den där kursen med blodspår. Gullig bild på Enzo :)

ansepanse sa...

visst är det härligt med alla sommarbilder som man kan kolla på i vinter
kramar

Sussi sa...

Sånt tråkväder har vi fått idag :(
Jag försöker njuta av den soliga sköna gårdagen istället..

Kul med fler kurser. Ska bli kul att läsa om sen :)

Kramisar

Carina sa...

Ja det är för och nackdelar med allt. Men jag tycker det är perfekt att jobba så här, jag har tre veckor med bara dagtid 7 - 15:30, då måste jag gå upp fem! Sen en vecka jour arbetstid 15:30 - 24:00 och sen jour fram till 8:00, förutom helgpassen som vi jobbar 8:00 - 21:00 och sen jour till 8:00, de passen är tuffa men sen har jag ledigt två dagar efter.
Va kul med flera kurser, jag skulle behöva gå med Nova också, men inte hittat någon kurs som passar. Har haft lite planer att gå privatlektioner och jobba med hennes hundräddsla, men det är ju så dyrt, vi får se vad som händer!

Sandra sa...

Härligt med roliga kurser :)

Carina sa...

Grundkursen fortsätter den här terminen också och vi börjar 5 september, ser fram emot det :)

Znogge sa...

Så roligt med nya kurser! Hoppas ni ska lära er mycket. Jag har anmält mig och Miss E till en del men på vår brukshundsklubb är väntetiderna evighetslånga. tyvärr...

Kram

Quila o Ronja sa...

Vad kul med en massa kurser :-)
Vi har anmält oss till öppen träning. Ibland kan det ge mera att träna med andra, vilket ger lite störning. Hemma fungerar ju allt bra ;-), och det vill man att det ska göra var man än är.
Sv. Jaa, det ska bli jättekul att åka till Idre, en tanke som jag haft i många år. Mycket på grund av hundarna faktiskt. Så visst ska dom med på resan ;-)
Dagen har varit bra, med besök av vår egen lilla hundtränare (Mille)

Allt gott
Kram
Susanne

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul med lite nya kurser att gå för vovvarna och dig :) Hoppas ni kommer ha kul :)

Ska bli spännade att läsa hur det går.

Sussi sa...

Tyvärr så höll inte det fina vädret i sig. Igår öste det ner nästan hela dan och idag började det fint med en klarblå himmel men innan 10 var det grått och trist igen :(

Doris gillar tyvärr inte att gosa allt för mycket. Hon låter en hållas si så där i en minut sen går hon sin väg.. suckandes hihi

Hoppas du får en härlig onsdag
Kramisar