onsdag 11 augusti 2010

ut i skogen

På onsdagarna är det spårdag och oftast har vi sällskap av Marianne och Kenzo men de kunde inte idag. Så jag tog det lugnt på förmiddagen och bara slappade. Men på eftermiddagen körde vi ut i skogen för att lägga spår. Tog Tim med mig idag oxå för vi skulle ändå till djuraffären och OnOff efteråt så då slapp jag köra hem i mellan för att hämta honom. Det hängde regn i luften och det kom några droppar med det stoppade inte oss :-) Lade ut spåren och sen gick vi en promenade medans spåren låg till sig.

Tim och vovvarna
När vi gick promenaden sa jag till Tim att sticka in i skogen och gömma sig så hundarna fick leta upp honom. Det gick riktigt bra och vi körde det några gånger. Även jag gick ut och gömde mig i skogen, Tyson sprang med mig ut när jag gick, ville inte sitta och vänta. Enzo hade inga problem att hitta mig i skogen.

Tyson fick gå sitt spår först och det gick rätt bra, det är ju bara ett jättekort :-) Enzos gick sådär idag, vet inte om det var för det blåste lite så spåret "rörde" på sig eller vad det var. Men han hittade leksaken på mitten och i slutet och det var duktigt av honom. Bara att träna på :-)

I djuraffären blev det lite gotte till vovvarna och en ny leksak. En anka utan stoppning som lät som en anka när Enzo bet i den hihi På onoff köpte vi ett nytt headset till Tim så han kan sitta och spela på datorn utan att jag behöver höra det...

Jag hoppas ni har haft en härlig onsdag, kram

11 kommentarer:

Znogge sa...

Så kul med ny leksak. Problemet här hemma är dessvärre att Miss E förstör alla saker på ett par sekunder. Herr Hund gär så försiktigt så men hur kan man förklara att de har var sin. Totalt omöjligt!

Grabbarna boys sa...

Det låter som ni haft en superdag.Alla verkar vara nöjda o glada, två som fyrbenta.
Ha det så bra.
Kram!!

Tessan sa...

Oj här har det varit dåligt med spårläggning på hela sommaren, blir mest uppletande med Primo och så har han fått leta pads med kaffe som jag gömmer i trädgården( Ja vi gick ju specilasök där vi alla skulle träna in kaffedoft)Acke vill nog snart ha blodspår...det bästa han vet!
Kramis!

Malin sa...

Varje dag kan ju inte vara klockren, det är ju som du skrev, det är bara att träna vidare. Tycker du är jätteduktig som tränar så mycket!
Kram Malin

Maria sa...

Ett litet tips... Om det blåser mycket så att spårets dofttunnel rör sig, låt spåret få en avsevärt längre liggtid. Då blåser dofttunneln bort helt och den enda vittring som finns kvar är de fotsteg du gått. Då får du en hund som går mer i kärnan i spåret istället för att virra iväg sidleds.
Spår är skitkul! :)
Ha en bra dag!

Quila o Ronja sa...

Ni är så duktiga med att träna spår :-) Det där med att springa och gömma sig, har vi gjort sedan hundarna var små. Det har gjort att dom håller stenkoll på oss i skogen. Nu finns knappast någon chans att sticka från dom. Jättebra!

Ha en skön dag
Kram
Susanne

Sussi sa...

Så kul att du fick sällskap även idag av din son. Fast det kanske var lite ofrivilligt.. eller? ;)

Vi brukar också gå och gömma oss i skogen (en i taget förstås ;)) så Doris får leta reda på oss. Hon är så rolig när hon tappar någon av oss med ögonen så börjar hon låta. Pipa liksom. Vet inte om det beror på iver eller något annat men tyst på henne får man inte förrän man säger att det är okej att börja leta..
Det tar inte många sekunder inte innnan hon hittar än hur svårt man än tycker man gömt sig!

Kramisar

Ann-Margret o Vinja sa...

Vad kul med lite spår för dina små sötnosar :) Att sen få avsluta dagen i djuraffären för lite gott och nya leksaker låter ju som en kanon dag för vovvarna.

Vinja och jag har också varit i spårskogen igår vilket också var väldigt uppskattat :)

Carina sa...

Va duktig du är och ut och tränar med hundarna, själv har jag kommit av mig lite här på semestern. Men agilityn börjar i september så innan dess ska jag ska jag komma i gång ordentligt.
Ha det bra

Patricia & Elwiz sa...

Gibbe tackar :D!

Marta sa...

Ni visar att alla kan även små hundar!

Kom in gärna till oss och säg till om du vill byta länkar